Zenelejátszó

2015. április 26., vasárnap

Alaszkai Malamut :)



Az alaszkai malamut erőteljes, zömök testében vastag csontok és erős izmok dolgoznak. Háta a marjától a csípőig enyhén lejt, lágyéka kifejezetten izmos. Mellkasa mély, lábai izmosak, vaskos csontozatúak, mancsai nagyok és zártak. Erős nyaka mérsékelten ívelt. Széles és erőteljes feje van. Az alaszkai malamut harapása ollószerű. Ez a megpróbáltatás olyan kutyát igényelt, mely hihetetlenül erős, energikus, kitartó, független és intelligens. A malamutok féktelenek és lármásak tudnak lenni, kiváltképp mialatt nőnek. Megpróbálják majd megszerezni az "alfa" szerepet a családban. Egy nagyméretű kutya esetében ez nem történhet meg.
Értelmes, viszonylag önálló természetű fajta, barátságos és hűséges, ugyanakkor métólságteljes is; meg van a saját akarata, s olykor domináns módon viselkedik. Az alaszkai malamut nem szeret egyedül lenni. Némelyik nem jön ki a gyerekekkel de sok védelmezi a gazda gyerekeit, ha már be vannak neki mutatva (először távolságtartásra kell inteni a kutyát, hogy értse, vigyázzni kell rá), és mindenki mással is barátságos, így házőrzőnek teljesen alkalmatlan. A vele azonos nemű más kutyákkal szemben domináns módon viselkedhet.
Macskát nem érdemes vele  egy házban tartani. Munkakutya. Szánhúzásra lett teremtve, így vérében van a sok mozgás, a húzás utáni vágy. Gyakran kell sétáltatni, futtatni, és hevederrel húzatni vele nagyobb, nehéz tárgyakat ( pl: autó kerék, farönk). Nagy mozgástért igénnyel, de kis lakásban is elél. -40 fokos hideget is elviseli.


2015. április 25., szombat

Blogról!



Ezt a blogot azért csináltam mert tudom milyen érzés feljelentettnek lenni vagy bizonytalannak lenni a saját kutyánkkal vagy ha épp nincs olyan oktató aki ezeken a dolgokon segíteni tudna. Én viszont ezzel a bloggal segíteni akarok. Nem rég abba hagytam de most újra elkezdem és remélem segítek nektek. Nekem is van egy kutyám akit a szomszédok feljelentettek. Hogy miért? Mert ők szerintük agresszív mindenkit bánt,félnek tőle,ugat stb..De valójában egy rendes,játékos kutya. Egy ismerős is félt tőle végül össze barátkoztak és ő is észre vette hogy rendes kutya és nem bánt senki. Azért bántja a szomszédokat mert 1. lekéstem a tanításával és nem szeretném ha elkövetnétek ezt ti is. Egy kutyát bármikor lehet tanítani, nem baj ha kölyök vagy már picit öreg hozzá, a kor nem mindig számít. A 2. pedig hogy érzi ha félnek az emberek tőle. Meglátják és akkor már úristen megharap,felrúgom,tegyél rá szájkosarat,felleszel jelentve,vidd el a kutyát innen nem való ide stb..a problémás kutyások biztos megkapják valamelyik megjegyzést ezek közül, sajnos én is. Sokan mondják azt vissza de hát kutya jóhogy ugat az a dolga. Ez így is van de viszont vannak határok. Ebben akarok segíteni, pár dolgot leírok a kutyákról a parancsokról,fajtákról melyik kutya milyen vagy épp hogy lehetne tanítani őket. Vannak oktatók akik ajánlották pl: ugatás gátló, spriccelő vizes flakont meg a többi..nem használnak nagyon vagy épp nem mindenkinél. Nekem az ugatás gátlóba annyi a probléma: 1. orvosi vizsgálat (drága, persze kinek mi.)
2. Ha egy másik kutya ugat és nem a sajátunk megrázza akkor is mikor nem kellene és a kutya bizonytalan lesz.Kinek kell ez?
Spriccelő flakon (persze ez van nyakörvbe is):
1. A kutya bizonytalan lesz.
2. Félni fog tőle és előfordúlhat hogy félelmi agresszió lesz belőle és az is lehet hogy a kutya már bennünk se fog bizni. Szerintem ezt nem akarjuk. Meg hát lehet nem lesz olyan jókedvű tőle. A megoldását külön fogom írni, hogy ezeket a hibákat hogy is lehetne meggátólni. Ezért van ez a blog! Valójában én is kutyaoktatónak készülök és néha van olyan érzésem néha többet tudok mintegy oktató. ;) :)