Zenelejátszó

2015. január 3., szombat

Pacsiadás :)

A pacsiadás nem éppen hasznos, de jó játék. Erre az egyszerű trükkre néhány kutyát szinte tanítani sem kell, de bármelyik eb könnyen elsajátítja a feladatot. A sikerélmény szinte garantált, pláne, ha gazdának és kutyának egyaránt szórakozás a tanulás.
Lépések:
1. Készíts a zsebedbe vagy egy övtáskába jutalomfalatot, majd játssz egy kicsit a kutyáddal, hogy egy picit kimozogja magát-így jobban tud majd koncentrálni.

2. Ezután-lehetőség szerint-ültesd a kutyát magaddal szembe.
3. Vegyél egy jutalomfalatot a bal kezedbe úgy, hogy a kutya is lássa, esetleg azt is hagyhatod, hogy megszagolja, de még ne add oda neki!
4. Guggol le a kutya elé, és a jobb kezedet tartsd a lába felé, hogy bele tehesse a mancsát.
5. A kutyád a jutalomfalat iránt fog inkább érdeklődni, de mivel egyelőre nem kapja meg, előbb-utóbb megmozdítja a lábát is, hogy megpróbálja elvenni.
6. Ekkor fogd meg és egy kicsit tartsd a mancsát ( mintha kezet ráznál vele), és ezzel egy időben, azonnal add oda a jutalomfalatot is!
7. Ismételd el még párszor a fentieket. A kutyád egyre hamarabb fogja emelni a lábát.
8. Ekkor már társíthatod a mozdulathoz a parancsszót is: Amikor kinyújtod a kezed, mondd, hogy pacsit vagy mancsot!
9. Ha a kutyád már minden esetben megemeli a lábát, nehezítsd a feladatot: már csak akkor add oda a jutalomfalatot, ha szépen tenyeredbe teszi a mancsát (egy apró lábemeléssel már ne elégedj meg).
10.  Ha már jól tudja a kutyád, hogy mit vársz tőle, elhagyhatod a jutalomfalatot. A lényeg a fokozatosság: Először például csak nagyon dicsérd meg, majd játssz vele, de a következő alkalommal még adj jutalomfalatot. Ezeket az alkalmakat azonban fokozatosan ritkítsd a játék javára. Végül már legyen elvárás a parancs teljesítése, hiszen a kutyád már tudja, mit kell tennie-de természetesen néha így is járjon a dicséret.





Spanyol Vízikutya

Rusztikus megjelenésű, járása sajátos: rövideket lépve, ugrálva fut. Testtartása egyenes és elegáns. A kan marmagassága 41-50 cm, súlya 16-20 kg, a szuka 4 cm-rel, súlya magasságával arányos. Szőre göndör, lehet egyszínű fejér, barna vagy fekete, különböző árnyalatokban, valamint két szín, fekete-fehér vagy fehér-barna keveréke. Orrtükre fekete, szőr szín szerint a szemmel együtt változhat. Füle háromszögletű, hosszú és lelógó.
Sokan állítják, hogy nem létezik nála jobb társ, mert engedelmes, hűséges, vidám, dolgos és bátor. Nagyon gyorsan tanul és kiemelkedően jól alkalmazkodik a környezetéhez. Memóriája jó, és ügyesen visszahozza amit eldobunk. Családjához kedves, szereti a gyerekeket, és jól megfér más állatokkal is. Szőrét évente egyszer le kell vágni. Szeret szabadon futkározni és ugrándozni, ezt különösen figyelembe kell venni, ha nincs kertünk.
Mozgékony,vidám és eleven kutya, barátságos és kiegyensúlyozott természettel. Éber és figyelmes, de általában nem ugat a kelleténél. Szereti, ha ő kezdeményezi a játékot; rendkívül értelmes, és nagyon szeret tanulni. Jó a szaglása. Szőrzete megóvja az időjárás viszontagságaitól.Ez a kutya úgy ugrál a vízbe mint egy kacsa. Ízig,vérig vízi állat. Gyakran össze keverik őket az uszkárokkal. Eredeti nevük: Cau De Agua vagyis a vízkutyája volt. A talpuk lapos és az ujjaik közt úszóhártya feszül. A farkuk kormány szerűen elkeskenyedik. Képesek hosszú ideig vízben úszni, még hideg vízben is.