Zenelejátszó

2014. június 30., hétfő

Német juhászkutya

A Német juhászkutya Németországból származó közepes termetű kutyafajta. Okos,kedves,játékos kutya,és mindemellett hűséges társ.Gyakran alkalmazzák nyomozó,-mentő-és vakvezető kutyaként, de ideális háziállat lehet egy családnak is,mert remekül megérteti magát a gyerekekkel.

- Ügető típusú kutya, lábait átlósan viszi,a mozgása térölelő. A hátsó lábaival tudjon legalább a test közepéig lépni, a mellső lábai ugyanolyan hosszúak legyenek.
- Marmagassága: Kan 62,5 cm., szuka 57,5 cm,. az eltérés mindkét nemnél legfeljebb +/- 2,5 cm lehet.
Fej: A testnagysággal arányos, a marmagasságának körülbelül 40%-a, nem durva, de nem is túl finom. Az ajkak szárazak, feszesek, jól záródnak.
Fogazat: Legyen teljes,egészséges (42 fog,alul 22), ollós harapású.
Fül: Közép nagy, álló ( a kölykök mintegy 6 hónapig, néha tovább is lógatják,vagy befelé hajlítják a fülüket), csúcsban végződő,előre tekintő.
Szem: Közép nagy, ferde metszésű, mandula formájú, értelmet sugárzó,elevenséget, magabiztosságot fejezzen ki. A szem színe harmonizáljon a kutya szőrzetével.
A német juhászkutya könnyen gondozható.Naponta egyszer egy vakaróval át kell húzni majd kikefélni a szőrzetét, szükség esetén az ujjra húzott gézzel kitisztítani a fülét. A szemváladékot papírzsebkendővel kell letörölni. A kutyát fürdetni általában nem kell, csak ha az állatorvos javasolja, vedlik vagy élősködőt kell kiírtani, illetve ha belefeküdt valamilyen bűzös dologba.
Betegségei: Szaruhártya-gyulladás, Gyomorcsavarodás,Bélbetolódás,Krónikus exokrin hasnyálmirigy-elégtelenség,Gyulladásos izületi megbetegedések,Artrózis,Csípőízületi diszplázia,Gerincvelőhártya.csontosodás.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése