Zenelejátszó

2014. november 9., vasárnap

Pórázon vezetés!

Egy közös séta akkor kényelmes, ha laza pórázon vezetett kutyával lehet menni
-anélkül, hogy a kutya húzna, vagy állatokkal, kerékpárosokkal való találkozáskor ugrálással, vagy egyéb viselkedéssel reagálna.
Mindenki számára biztosan ismerős a következő jelenet: Először meglátjuk az előre húzó, szagolgató,ziháló kutyát-azután jön egy feszes póráz ( sőt rossz esetben egy rugós póráz!)-és ezután jön a póráz másik végén egy teljesen megviselt ember, akinek a karját mindig hosszabbnak látjuk és aki sok esetben természetesen hatástalan. A póráz visszahúzása is legtöbbször azt eredményezi, hogy a kutya még jobban húz-egy szabályos "erőmérő" keletkezhet belőle.
Ha a kutya a pórázon húz, azonnal meg kell állni és egy centimétert sem szabad tovább engedni-mindegy milyen erősen kezd a kutya rángatni. Minél izgatottabb a kutya, annál nyugodtabb maradjon az ember. Hívja fel magára a kutya figyelmét és menjen tovább a helyes módon, laza pórázzal. Amint a póráz feszes lesz, ismét nyomban meg kell állni és mindig más különféle irányváltással kell tovább menni, egyszer cikk-cakkban, máskor ívben, nyolcas vonalban vagy változó tempóban, amivel a kutya megtanulja hogy hozzánk kell igazodnia.
Továbbá azt is megtanulja, hogy kivétel nélkül csak akkor mehet tovább, amikor hozzánk igazodik és nem húz, vagyis húzással SOHASEM mehet tovább!
FONTOS! Az idejét múlt pórázrántás  legtöbbször félelmet és stresszt vált ki, mivel egyáltalán nem tud a kutya a tényleges gyakorlatra koncentrálni és a megrántással sem kap érthető információt, hogy mit csináljon másképpen. Azonkívül tartós károsodás is megállapítható a kutya nyakcsigolyája és gerincoszlopa tájékán, amely a pórázrángatás miatt keletkezhet! Ha a kutya húz, ne szidjuk, ne is húzzuk vissza a pórázzal, különben ezt a kutya ellentétesen értelmezi, sőt ez a továbbiakban a pórázon való agresszív viselkedést válthat ki belőle.





2014. november 3., hétfő

Pitbull-képek! :)

Hello. :) Van egy jó barátom és küldött a kutyáról képet és szerintem nagyon szép és gondoltam érdemes ide is kirakni :)