Zenelejátszó

2014. szeptember 28., vasárnap

Új guineai éneklő kutya!

Marmagassága 31-46 cm, testtömege 9-14 kg. Megjelenése nagyon hasonlít ausztrália vadkutyájára, a dingóra, de kisebb nála. Szőrzetének színe lehet vörös, fekete-cservörös és szürke. Fülei felállóak. jellegzetes éneklő hangja van. Továbbá izmos test, dús szőrzetű farok és széles fej jellemzi.
Nem igényli a szoros kapcsolatot az emberrel. Bizalmatlan, kiszámíthatatlan. Nem háziállatnak, hanem állatkerti állatnak való de vannak kivételek. Ő a világ legritkább kutyája. Nagyjából 100 példány él fogságban. 4 tépő foguk sokkal nagyobb, élesebb mint a háziasított kutyáké. Kissé macska szerűen mozognak.Rugalmasságának köszönhetően képesek a fejüket 360 fokba is elmozgatni. Nagy felelősséget jelent a tartása.Makacsak és számukra nem létezik a nem. A többi kutya szembe nem mutatnak félelmet és a kíváncsiságuk vezérli őket. Egészségesek és akár 20 évig is elélhetnek.




Ül parancsszó :)

- A tanulás legyen szórakoztató, könnyű és ne legyen végeláthatatlan. Ha az ebtárs elvégezte a feladatot, mindig jutalmazzuk meg, hiszen sikerélményre neki is szüksége van!
- Keressünk egy nyugodt helyet, ahol csak mi vagyunk. Mutassuk meg neki a csábító falatot. Tartsuk az orra elé, majd lassan nyújtsuk a kezünket egyre előrébb, el a feje felett, hogy egyre magasabbra kelljen néznie. Ahogy követi fejével, le fog ülni. A jutalomfalatot azonban ne tartsuk túl magasra, mert akkor inkább felugrik érte, semmint leül. Amint leült, jutalmazzuk meg. A parancsszó kimondásával együtt többször ismételjük meg a gyakorlatsort. Hamarosan össze fogja össze fogja kötni a vezényszót a jutalomfalattal, így a gyümölcsöző együttműködés érdekében odaadó tanítványunk lesz.
- Ha a kutyusunk mégsem akar leülni, akkor segítsünk neki! Jobb kezünkkel nyúljunk a kutya álla alá, bal kezünkkel pedig nyomjuk le a farát. Eközben határozottan mondjuk ki az "ül" vezényszót. Ha ebünk ezúttal ülő helyzetben marad, akkor jutalomfalat kíséretében dicsérjük meg.
- Ha már úgy érezzük, hogy hallgat ránk a kutya, akkor vigyük ki a parkba, vagy menjünk együtt vásárolni. Amikor kicsit elkalandozik, akkor mondjuk ki a vezényszót, és ha leül, jutalmazzuk meg! Lassanként álljunk le jutalomfalat adásával, de ne feledjük: néhány soron kívüli finomság csak újabb és újabb megerősítés kutyusunknak arról, hogy "jól dolgozik"!